Conferència sobre la gentrificació a càrrec de Marc Morell, (antropòleg social de la UIB). Dissabte dia 13 de desembre, a la sala Sacma, a partir de les 19h.
En aquests darrers anys hi ha hagut nombrosos canvis i remodelacions als espais urbans, especialment quan el sòl i l’habitatge s’han convertit en simples mercaderies amb les quals es pot especular. Així mateix, cada vegada més els espais públics -carrers, places i passeigs- es van convertint en espais reservats al consum, mentre les relacions humanes i el joc van perdent terreny i fins i tot s’han de regular mitjançant normatives cíviques. Davant això, podria passar que en un futur els nostres pobles i ciutats no siguin espais de convivència, sinó simples decorats d’unes noves grans superfícies comercials. Per exemple, el cas de Barcelona, -la millor botiga del món- on molta gent s’ha posat en peu de guerra contra la mercantilització dels seus barris, és tot un paradigma. Un cas que poc a poc va passant a Ciutat i que a la llarga, amb el turisme com a arma de doble fil, podria abastar a tota Mallorca. Per això, convé ja posar-nos al dia sobre aquesta nova definició (gentrificació) que ja comença a ser tan coneguda a moltes grans ciutats.
Així, el pròxim dissabte dia 13 de desembre l’antropòleg social de la UIB Marc Morell realitzarà la conferència «De l’espai no te’n refies mai: Reflexions entorn de la gentrificació». L’acte tendrà lloc a la sala Sacma a partir de les 19h i està organitzat pel col·lectiu Arrels.
En Marc Morell és un antropòleg social, també format en història i política internacional turística, que es guanya la vida exercint de professor interí per a la Conselleria d’Educació i la gaudeix fent de professor associat a la Universitat de les Illes Balears on investiga i publica sobre aspectes relacionats amb la formació de classe i les lluites col·lectives per l’espai urbà. Ha realitzat treballs de camp a Mallorca, Catalunya i Malta i participa activament a varis grups de recerca d’àmbit local, nacional i internacional. Per a més informació sobre les seves activitats acadèmiques no dubteu en furgar per la xarxa.
col·lectiu Arrels