“El Ple de l’Ajuntament de Son Servera acorda que la llengua catalana serà requisit per a l’accés a l’administració municipal d’aquesta corporació.”
Després d’aprovar-se els esborranys del ple de la sessió anterior, el consistori serverí aprovà per unanimitat el segon punt del dia referent a la modificació del contracte de gestió selectiva de les fraccions de paper-cartró, vidre i envasos, el seu transport a l’abocador i la neteja i manteniment de contenidors.
A continuació, el punt tercer referent a la proposta reguladora de les activitats artístiques al carrer al terme municipal de Son Servera, on la regidora popular Joana Aina Servera detectà una errada en la redacció d’un dels punts de l’ordenança, que fou modificada pel tècnics presents al ple. Per altra banda, la regidora Marga Vives (Independents) reconegué l’errada produïda en la redacció de la proposta però no rebé el suport de l’oposició, que s’abstingué perquè trobaren incompleta l’ordenança si no reflectia també la possibilitat de dur aquestes activitats als carres del poble a més dels carrers de Cala Millor. Alhora, Vives explicà que hi ha la intenció des de la seva Regidoria de dur aquesta activitat al carrers de la vila en anys posteriors.
Arribats al punt quart del ple, referent a la designació de regidors i modificació d’àrees, fou el moment de la intervenció de Jaume Servera (PP), líder de l’oposició, que demanà explicacions al batle vers la nova incorporació de Rafel Valls (PSM-ESQUERRA) al pacte del govern serverí, però sobretot demanà una explicació dels canvis d’àrees duit a terme arran de la nova incorporació d’un nou regidor.
Barrientos (PSIB) explicà que amb el PSM-ESQUERRA sempre hi hagut un pacte natural amb la resta de partits que conformen el pacte de govern a Son Servera, però que l’entesa per fer un pacte no es pogué realitzar a principis de la legislatura i que arribats a aquest punt de legislatura han considerat la inclusió de Valls per donar més força al govern serverí i fer un equip de feina més fort.
Servera (PP) replicà que per favor li explicàs el que li havia demanat, que era la raó dels canvis d’àrees, i Barrientos li respongué que s’acaben de fer alguns canvis perquè les àrees quedessin millor repartides entre la resta de regidors.
Jaume Servera aprofità la seva intervenció per desitjar sort al nou regidor del govern serverí, a més de desitjar-li ‘coratge i esperança’, i que la seva entrada a l’equip de govern sigui ‘en sentit positiu’ per a l’Ajuntament de Son Servera.
Arribats al punt cinquè, de proposta d’aprovació de la modificació d’algunes retribucions amb dedicació exclusiva i parcial de càrrecs de la corporació, s’iniciaren de bell nou els ja típics desencontres entre Jaume Servera del PP i el regidor de Comptes Jaume Servera (Independents), dels quals es pot fer la lectura que el popular vol fer una prova d’aptitud al regidor Servera, cosa que aquest no tolera. Quan fou demanat de quines partides trauria el doblers per al canvi de sous dels regidors amb la incorporació d’un sou més, aquest li respongué: “Idò els traurem dels doblers de les pagues extres dels funcionaris que ha retallat en Rajoy.” Afirmació que encengué els populars i sorprengué la resta de polítics.
Les dedicacions dels regidors amb la incorporació de Valls a l’equip de govern queda així:
El batle Pep Barrientos (PSIB) es redueix el sou un 20 %; el regidor de Sanitat, Gent Gran i Mobilitat, Pep Campins (CxI), redueix la seva dedicació del 70 al 50 %; el regidor de Comptes i Policia, Jaume Servera (Independents), passa d’una dedicació del 50 % a una del 70 %; mentre que el nou regidor de Comerç, Rafel Valls (ESQUERRA-PSM), tendrà una dedicació del 50 %.
Aquestes variacions significaran uns 4.000 euros de despeses pel que queda d’any i 10.000 euros en cas que aquesta composició duri fins a finals de legislatura, és a dir, si Valls segueix com a regidor fins a la conclusió del pacte. Per altra banda, el regidor de Comptes informà que els estalvis que ha fet aquest govern fins ara representen ja un milió d’euros.
En el següent punt, el sisè, s’aprovà per unanimitat demanar a Costes que es faci càrrec de la regeneració de les platges artificials de Cala Bona. La regidora Marga Vives (Independent) exposà la vital importància de la seva regeneració, ja que no són platges naturals, i per fer-les aptes per al bany, a més de reconèixer la continuada protesta dels veïns i comerciants del Carrer Xaloc i de les proximitats dels hotel Alicia i Torre y Mar.
El punt setè també s’aprovar per unaminitat era per la declaració d’us no satinari al edifici de l’antic PAC donada la seva nova utilitat com escola municipal de musica. El regidor en l’oposició Jaume Servera esmenta “es positiu recuperar aquest edifici per Son Servera”.
El punt vuitè fou exposat per la regidora Dori Moreno (PSIB), que argumentà que atesa la falta d’ajuts per part del Govern per a l’escoleta matinera i perquè es pugui mantenir la feina d’un professional en aquest servei, la quota anual augmentarà 10 euros, passant a costar 20 euros.
En el següent punt, el novè, la regidora de Cultura, Maria Arenas (PSOE), defensà amb coherència política la seva postura de l’abast públic que ha de tenir una escola de música, ja que segons paraules de la regidora socialista, ‘invertir en educació no és mai deficitari’, a més d’informar que haver entrat a la mancomunitat d’escoles de música hagués significat triplicar el cost de la matrícula i això no és coherent amb el concepte d’una escola de música municipal. A més, informà que les classe passaran de tenir una durada de 30 minuts a una durada de 45 minuts per donar més oportunitats als alumnes.
En el punt desè s’aprovà per unanimitat regular que el servei de teleassistència passi de ser gratuït a costar 19 euros, mentre que els serveis privats en costaran 28. Les places d’aquest servei per a la gent gran es mantenen.
El punt onzè tractava l’aprovació de la modificació del contracte de gestió del servei de recollida selectiva, que fou exposat pel tinent de batle, Antoni Servera (Independents). El regidor Servera (PP) exposà el seu desacord en la forma d’actuar de l’equip de govern, ja que ‘sou l’Ajuntament de les urgències; aquesta forma d’actuar només demostra les vostres deficiències’. Argument que no va tenir gaire seguiment per part de la resta de regidors. El PP s’abstingué en aquest punt.
Abans de donar pas als precs i preguntes, la regidora de Normalització, Maria Arenas (PSIB), llegí la moció sobre la consideració de tots els llocs de treballs de l’Ajuntament com d’atenció al públic i consegüent exigència de la llengua catalana com a requisit. De la lectura, en destacam aquest fragment:
“El Ple de l’Ajuntament de Son Servera acorda que la llengua catalana serà requisit per a l’accés a l’administració municipal d’aquesta corporació.”
Aquesta moció s’aprovà amb l’abstenció dels edils populars i, així doncs, el català serà requisit per a l’accés a l’Administració municipal serverina.
A més, el Ple serverí condemnà les agressions a la doctora del PAC per unanimitat.
Deixa un comentari