“Crec que tenim un caràcter tranquil, festós, de fer pinya. Estimam molt el poble i el que es fa aquí. Ens agrada que per les festes el poble s’ompli de gent i participam activament en tot el que es mou al poble”
Unes de les novetats d’aquestes festes és el Torneig de Pàdel. Hi esperau una gran participació atès l’auge que ha agafat aquest esport els darrers anys? Quines altres novetats tenen les festes carrioneres d’enguany?
La participació al torneig de pàdel ha estat molt bona. Durant l’any a Son Carrió es fan classes de pàdel i això també ha animat molt la gent a participar en el torneig. És veritat que aquest esport està en auge. A Son Carrió hi ha més de quaranta persones que van a classes més molts d’aficionats a aquest esport que el practiquen pel seu compte. Ara farà un any que inauguràrem la pista de pàdel i la veritat és que n’estam molt contents per la seva acceptació. Gent de totes les edats hi juga setmanalment i cada vegada som més. També ve gent d’altres poblacions a llogar la pista. La veritat és que hem procurat posar preus molt populars perquè el que interessa és que la gent aprofiti les instal·lacions. Aquest diumenge es jugaran les finals del torneig.
Com a novetat enguany celebram el primer Sound Carrió Torrent Fest, un concert dins el torrent amb els grups The Mindungees, Eskassos, Niu, Blackout Transition, 187 i Ramonikos. Pot ser tota una experiència!
Ja anam per la vint-i-unena edició de la Fira Ramadera de Son Carrió, tot un èxit de qualitat i de participació. Quina valoració feis de la fira durant aquestes dues dècades i quin serà el tema central d’aquesta fira?
Més de dues dècades és molt de temps. Si una cosa perdura tant en el temps és senyal que funciona. Si funciona la Fira és gràcies a la gran participació de firaires que té. Crec que també el fet de canviar la temàtica cada any, però mantenint l’essència d’una fira ramadera tradicional, fa que l’atractiu es mantengui en el temps i la gent repeteixi la visita durant anys.
Enguany la temàtica és ‘La ceràmica a Mallorca’, un recorregut per diversos tipus diferents de ceràmica feta a Mallorca. Comptarem amb la participació d’artesans que a dia d’avui encara mantenen la manera tradicional de fer-ne. L’eix de les exposicions de ceràmica serà el Centre Cultural Ca n’Apol·lònia i els seus voltants. Comptarem amb peces de Guillem Riera (escultures de fang), Siurells de Ca Madò Bet de Pòrtol, ceràmiques de l’Albelló, olles i estris de Can Vent, ocarines i gorrions de ‘Els sons de la terra’ d’Algaida, gerres de Pere Coll, dimonis de Francisca Truyols (Inca) i decoració de Sa Teulera (Llucmajor). A més d’altres exposicions que podran veure al programa de festes a diversos locals de Son Carrió. Entre elles, la del XXV Certamen de Pintura, a la Capella de Ca ses Monges, la d’en Joan Fullana a la sala Polivalent i la de Dimonis i Ninots de Jaume Blai i Tomeu Caragol, juntament amb la pintura de Laura Riera.
Al llarg del dematí de dia 12 es durà a terme el III Concurs Morfològic de l’ovella de raça mallorquina, mostra de races autòctones, el concert de la Banda de Música… Bé, el més senzill és que la gent vengui a passejar per Son Carrió i ho gaudeixi.
Son Carrió sempre suma, com ho feis? Tots els projectes o es mantenen o creixen, com per exemple el centre de dia. En aquests anys tan xerecs de crisi econòmica, retallades, atur, desnonaments… quin ha estat el paper del centre de dia?
És veritat que travessam uns anys difícils i complicats. Però,a l’hora de valorar com s’ha de gestionar el pressupost anual prioritzam sempre el benestar dels nostres nuclis de població. És cert que és difícil mantenir econòmicament un Centre de Dia, però pensam que és un servei de necessitat i de qualitat per als nostres majors i també per a les famílies d’aquestes persones que realment necessiten una ajuda a l’hora de tenir cura dels seus pares o padrins. Precisament, en els temps que correm, on tenir feina és una prioritat, dóna molta tranquil·litat a les famílies que han d’anar a treballar saber que els seus pares compten amb aquest servei.
Aquest tipus de serveis, igualment que les escoletes, són una de les nostres apostes. Eixos tan importants com l’educació i l’ajuda a les famílies amb els seus majors no s’haurien de veure afectats per la situació actual. És cert que són serveis que costen, però tots els serveis de caire més social o educatiu tenen un cost. Creim que la valoració tant del Centre de Dia com de l’Escoleta és molt positiva per part dels seus usuaris. Això, realment, és el que compta.
Això de ser delegada de Son Carrió deu ser una mica reconfortant així com està la política. Quina valoració fas d’aquest nucli poblacional durant aquests dos anys de legislatura?
Com a delegada de Son Carrió ja és la segona legislatura. La valoració és molt positiva de la meva part. Poder fer feina pel teu poble i, dins les meves possibilitats, poder ajudar a qualcú en el que necessita és molt gratificant. No són temps de fer grans inversions, però sí de mantenir el que tenim en funcionament i poder fer petites actuacions que facin bé al poble.
Com definires el caràcter carrioner i què diries a la gent dels pobles voltants per convidar-los a venir a les vostres festes?
Crec que tenim un caràcter tranquil, festós, de fer pinya. Estimam molt el poble i el que es fa aquí. Ens agrada que per les festes el poble s’ompli de gent i participam activament en tot el que es mou al poble.
Vols afegir res més?
Jo només voldria acabar convidant, en nom de tots els carrioners i carrioneres, a participar de les nostres festes. Podeu mirar el programa de festes a la pàgina web de l’Ajuntament: www.santllorenc.es”.
Gràcies. Molts d’anys a tots i a totes! I voldría destacar el gran èxit de la IX Cursa de ses Paparres. Aquesta Cursa és aquest dissabte dia 4 a les 18. Ha batut el rècord de participació. A dia d’avui ja són més de 1.000 inscripcions, les que s’han fet! El grup de corredors Ses Paparres de Son Carrió l’organitza. Els voldria donar l’enhorabona i desitjar-los molta sort per dissabte.
Manel I. Serrano Servera