– Les festes carrioneres comencen dia 5 de maig i acaben dia 13 de maig amb la ja més que emblemàtica XX Fira Ramadera de Son Carrió, on aquest any es durà a terme el II concurs morfològic de l’ovella de raça mallorquina. Què diries als nostres lectors per animar-los a visitar les festes patronals de Son Carrió i que són el punt de sortida a les festes patronals de la Part Forana?
Jo voldria convidar-los a passar pel nostre poble a gaudir de tots els actes que els sigui possible: des de la Torrada popular amb la verbena, el CarrioART de dissabte i, evidentment, la Fira aquest diumenge dia 13. Enguany la temàtica de la Fira i l’exposició del Centre Cultural ca n’Apol.lònia està basada en les Flàmules, les teles de llengües.
Al món només hi ha tres empreses que avui dia encara treballin amb aquest tipus de teixit i són totes tres de Mallorca (Teixits Riera, Ca’n Bujosa i Teixits Vicens). Els hem convidat a venir i, a més de l’exposició i mostra de tot el que fan, el dia de la Fira també hi haurà venda.
Hi haurà també durant aquests dies les exposicions obertes i diumenge a la Fira es durà a terme el II concurs Morfològic de l’ovella de raça mallorquina i mostra d’animals de races autòctones i productes artesans i amb Denominació d’Origen. Esperem que el temps acompanyi i ens ajudi a tenir una Fira ben lluïda.
– Quin és el secret de Son Carrió i la vostra Delegació per mantenir unes festes tan polides, participatives i originals, alhora que autèntiques, com són les festes dels carrioners?
No sabria dir-vos quin és el secret, perquè crec que no en té. Simplement, apostam per continuar fent els actes que veim que tenen més bona acceptació i provam de posar alguna petita novetat cada any.L’èxit el fan els qui activament hi participen i els qui ens ajuden en l’organització.
– Què ens pots contar sobre Son Carrió a dia d’avui?
Crec que, malgrat els moments difícils que passam tots degut a la situació econòmica actual, a Son Carrió hem aconseguit dur endavant projectes per donar vida i moviment al poble i no deixam de treballar per fer arribar la cultura a la gent, començant pels més petits.
Comptam amb una Escoleta Municipal amb dues aules (també n’hi ha una a Sant Llorenç i una altra a Sa Coma), una nova biblioteca des de la qual s’oferten activitats sobretot per als més petits (Bebeteca, conta-contes…), classes de l’Escola de Música i Dansa, activitats i cursos de formació per a adults; intentam anar fent Conferències i xerrades que puguin tenir interès per a la gent…des de les nostres possibilitats intentam sempre que tot el que sigui inversió per a Cultura, Educació i Serveis Socials no es vegin afectats.
Una “queixa” que podríem tenir és l’aturada de les obres del Tren de Llevant, que afecta a veinats del nostre poble que tenen finques que no han quedat en les condicions que haurien de tenir i, a més, tenim una nau construïda a l’estació de Son Carrió, que en aquests moments no es pot aprofitar per a res. Des d’aquesta Delegació esperam que s’arribi a una solució per poder acabar amb les obres que s’havien començat després de tant temps de reivindicacions.
– Son Carrió ja compta amb un centre de dia. Què ens pots explicar dels seus serveis, funcionament i de com heu aconseguit dur-lo a terme avui per avui que les administracions locals es veuen tan ofegades per la situació econòmica?
El Centre de Dia està situat a l’antic convent de les monges. Al mateix edifici hi ha la Biblioteca i la “Capella”, sala multiusos. La rehabilitació i transformació d’aquest edifici tan estimat per a tots els carrioners i carrioneres es va poder dur a terme gràcies a les inversions del Plan E de l’anterior Govern central. L’éspai prest farà un any que es va obrir i a dia d’avui té 8 usuaris, amb la possibilitat d’arribar fins a 13, que és el que tenim autoritzat.
L’horari és de 8 del matí a 18h i hi ha servei de recollida i acompanyada per a aquells usuaris que ho sol.liciten. Hi poden estar totes les hores o, segons el cas, entrar i sortir segons demanda. És vera que avui dia costa mantenir des de les administracions locals els serveis, però el que cada administració pot decidir és on destina més part o menys del seus pressupostos. En aquest aspecte, des de l’equip de Govern tenim clar que precisament el darrer que hem de minvar és tot el que siguin serveis per als nostres ciutadans. El que passa és que la gent també ha de tenir clar que tots aquests serveis que estam tan acostumats a tenir, tenen un cost i s’haurien de saber valorar. Moltes vegades passa que el que ja tenim, no sembla que ho apreciem i, avui dia més que mai, hauíem de ser conscients de l’esforç que es fa per poder-ho mantenir.
Enhorabona per dur a terme polítiques socials en aquests temps i molt bones festes i molt bona fira!Salutacions a tots els carrioners i carrioneres des de la Redacció d’aquesta revista!
Moltes gràcies per l’oportunitat que m’heu donat. Quedau tots ben convidats i convidades a venir a festa a Son Carrió. Molts d’anys i salut per a tothom!
CM7
Deixa un comentari