Teatre de Vellut ha recollit el premi per al finalista en la inauguració oficial de la FIET
Per la gran adaptació literària feta, per l’original tria de recursos escenogràfics, per la interacció efectiva amb el públic. Aquests són els principals motius pels quals el jurat del VII Premi Bòtil ha atorgat el primer premi a la companyia La Impaciència per l’obra L’etern mecanoscrit, una adaptació d’El mecanoscrit del segon orígen, de Manuel de Pedrolo; i de l’obra 4000 anys després de l’eternitat, de Salvador Oliva.
L’obra ha estat dirigida pel mateix Oliva, qui ha subtituït Luca Bonadei -que per motius de salut no va poder actuar ahir a Vilafranca-, en el paper d’Alba. L’altre protagonista, en Dídac, és interpretat per Rodo Gener. Cal destacar també la suggerent i original escenografia d’Ulhasa.
Les dues finalistes d’enguany destaquen per la gran qualitat, fet que ha dificultat molt la decisió del jurat. La finalista és Domènech i Domènech¸ de la companyia Teatre de Vellut: una obra que explica la història de la literatura catalana contemporània a través d’una nissaga familiar d’escriptors frustrats. Destaca per la seva dramatúrgia, per les grans interpretacions i per l’escenografia.
Sergio Baos és el director i dramaturg d’aquesta obra interpretada per Marga López, Alícia Garau i Bernat Molina.
Les dues obres es mostraren ahir al públic en la final duta a terme en el marc de la XI Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears. El jurat va estar format per Carlota Oliva, Elisenda Farré , Caterina Valriu, Natàlia Rebassa i Jaume Gomila.
Inauguració de la FIET 2012
La inauguració oficial de la FIET s’ha dut a terme amb la presència del batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló; la regidora de Cultura; Francesca Bauçà; Catalina Sureda, directora insular de Cultura; Joan Carles Bestard, en representació de la direcció general de Cultura del Govern Balear i Catalina Matas; en representació d’Antoni Vera, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics; i Jaume Gomila, president de Sa Xerxa.
Tots ells han destacat la implicació del poble de Vilafranca, que ha fet possible aquesta onzena edició. Per altra banda, han mencionat la gran qualitat de la Fira i el seu creixement espectacular des dels seus inicis l’any 2002.
Des de l’organització voldríem destacar especialment la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, coorganitzador; i de l’Ajuntament, sense els quals aquesta edició no hagués estat possible.
Jaume Gomila ha acabat l’acte amb el desig que l’any que ve hi pugui haver Fira i amb la següent frase: “El millor que pot passar és que l’any que ve celebrem la dotzena edició. Voldrà dir que tant el poble, com les institucions, com Sa Xerxa, hauran estat a l’alçada dels voluntaris que l’han fet possible enguany”
Deixa un comentari