A càrrec de: Col·lectiu Escola Lliure de Mallorca Dia: 22 de novembre Hora: 20:00 Lloc: Sala Sacma, Manacor ( carrer d’en Bosch, Nº5, 1er Pis) Organitza:http://collectiuarrels.wordpress.com/
D’ençà que començà la crisi i els consegüents retalls, el debat sobre quin és el millor model educatiu ha estat una constant tan als mitjans polítics com als periodístics. Així mateix, l’atac a la normalització lingüística per part del Govern de José Ramón Bauzá encara ha afegit més llenya al foc sobre com i què han d’estudiar els més joves. I a la vegada, la situació creada ha provocat la constitució d’un moviment en pro d’una educació pública de qualitat i en català de proporcions i repercussions mai vistes.
Així i tot, el debat i les propostes mai han sortit dels paràmetres establerts pel poder en matèria educativa. D’aquesta manera, la qüestió sempre queda reduïda entre educació estatal amb menys recursos i més selectiva i competitiva per una banda o amb més recursos i integradora i igualitària per l’altra. Sense oblidar la persistent amenaça privatitzadora.
Però, al marge d’aquests camins van sorgint opcions educatives que aposten per afrontar l’educació dels infants d’una manera integral, independent i desmarcada dels temaris acadèmics. Aquest és el cas de la recentment inaugurada Nono, Espai d’Aprenentatge, un projecte pedagògic i social que qüestiona el model instructiu de l’Estat i que té com a principal missió la formació de persones responsables amb esperit crític i solidari, com també la difusió d’aquesta alternativa amb la determinació que s’estengui.
Per això, el proper divendres dia 22 de novembre a partir de les 20 hores a la sala Sacma tendrem l’oportunitat de saber com i per què es va formar el col·lectiu Escola Lliure, el qual ha estat l’impulsor d’aquesta escoleta, així com de quina manera i amb quins objectius volen que s’ensenyi als al·lots.