“La Policia, una vegada a la platja, ha senyalitzat la zona, els socorristes han posat en lloc segur als usuaris de la platja i, en aquell moment, ha acabat el simulacre”
Eren les 9.15 h del matí quan un usuari ha notificat al socorrista de la platja de Cala Bona la presència d’una motxilla abandonada al mig de les gandules. Una vegada confirmada la sospita, s’ha comunicat a la Policia Local i s’ha iniciat l’evacuació de la platja i de la zona de bany. En aquell moment hi havia una desena de persones de les quals tres tenien dificultats de moviment i, fins i tot, hi havia un usuari dins l’aigua amb una cadira amfíbia.
La Policia, una vegada a la platja, ha senyalitzat la zona, els socorristes han posat en lloc segur als usuaris de la platja i, en aquell moment, ha acabat el simulacre.
La troballa d’una bossa abandonada ha estat el punt de partida del simulacre d’evacuació que s’ha duit a terme avui dilluns a la platja adaptada de Cala Bona. A l’exercici hi han participat els socorristes de les platges de Cala Bona i la policia local de Son Servera, aquesta situació simulada ha servit per estar preparats en un cas d’emergència i així posar en pràctica el pla d’evacuació d’una platja amb usuaris amb alguna discapacitat motriu com són els usuaris del punt accessible d’aquesta platja.
El simulacre forma part de la política de bones pràctiques de les platges de Son Servera i, en concret, de la platja adaptada de Cala Bona que els ha permès obtenir una certificació d’accessibilitat d’AERNOR.
Margalida Vives, regidora de Turisme ha fet palès la necessitat d’aquest tipus d’exercicis: “hem d’estar segurs que en les pitjors circumstàncies també podrem donar un servei als usuaris del Punt d’Accessibilitat de la platja”. El simulacre també serveix per afavorir el treball en equip de totes les persones implicades en la gestió de la platja.
Responsables de la Policia han explicat que la feina del simulacre només ha començat: “ara, amb tots els participants i observadors toca avaluar l’èxit del simulacre i fer propostes de millora”. Així i tot, la rapidesa amb la qual s’ha evacuat als usuaris amb més problemes “ens permet dir que ha estat prou exitós”.
La platja adaptada de Cala Bona i els seus serveis
La platja de Cala Bona és una platja totalment accessible, sense barreres arquitectòniques i amb infraestructures, serveis i personal acreditat per donar servei a les persones amb discapacitat. A més, aquesta platja compta amb la primera i única certificació AENOR d’Accessibilitat Universal, d’acord amb la Norma UNE 170001. Aquesta platja s’emmarca dins una política activa de l’Ajuntament de Son Servera i en especial de la regidoria de Turisme, per a l’accessibilitat de tots els serveis i equipaments municipals.
Serveis:
• Aparcaments: 2 places reservades al carrer Na Llambies
• Paviment tàctil indicador: ajuda per a persones amb discapacitat visual, que uneix les places d’aparcament reservades i l’accés a la platja, fent d’aquest un itinerari més fàcil i segur
• Rampa d’accés a la platja: rampa de 25 metres, amb pendents d’inclinació no superiors al 6%, dotades de passamans accessibles a dues alçades a ambdós costats
• Passarel·les sobre la sorra: sense discontinuïtat, amb bandes laterals ressaltades en color, que permetin accedir als banys, a la zona reservada per a persones amb discapacitat i a l’aigua de forma fàcil i segura
• Cabines sanitàries: inclou WC per homes, dones i bany accessible. Aquest darrer disposa de dutxa privada. Les cabines, senyalitzades amb cartelleria en Braille, estan dotades amb plaques solars, fent-les així més sostenibles
• Zona d’ombra: àrea de 21 metres quadrats dotada d’ombra, on podrà preparar-se per al bany còmodament
• Material de suport: disposem de cadira amfíbia, diversos jocs de crosses amfíbies, caminador, i material vari de flotació a disposició d’aquelles persones que ho necessitin
• Bany assistit: Té a la seva disposició personal de suport per al bany assistit, degudament acreditats en accessibilitat. També, i si així ho sol·licita, donem assistència en el recorregut des de la parada de taxi.
Deixa un comentari