L’exposició consta de 6 grans panells informatius i es podrà visitar fins dia 17 de maig en el Teatre La Unió i del 17 al 24 de maig és podrà visitar a Cala Millor
Son Servera va inaugurar ahir dilluns una exposició sobre l’últim brot de pesta a Europa i que va afectar el Llevant de Mallorca, molt especialment, al nostre municipi.
La presidenta del Govern, Francina Armengol, la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, estaren al capdavant de la comitiva política. En un segon pla, la regidora de Sanitat, Remedios Cañadas i la resta de representats municipals que tampoc varen voler perdre l’oportunitat de conèixer una mica més sobre aquesta epidèmia que va assolar el municipi ara fa dos-cents anys. Entre els assitents també hi havia regidors del partit popular, Joan March coordinador del Grup D’Investigació de la Història de la Salut (GIHS), Núria Gomila (l’arxivera de l’Arxiu Municipal de Son Servera), el professor universitari Gonçal López i l’historiador serverí Pedro Fidel Castro. També assistiren representants dels centres escolars del nostre municipi, tal vegada els més importants valedors de recordar aquest fet històric a les aules del nostre poble. Per altra banda fou significativa l’absència dels regidors d’ONSS i Podem. Alguns assistents també trobarem a faltar la presència dels exbatles en un acte institucional que contempla l’història més significativa i sentida del nostre poble.
«La darrera pesta d’Europa: la pesta de 1820 al llevant de Mallorca» es tracta d’un Treball de recerca organitzat pel Grup D’Investigació de la Història de la Salut (GIHS) i que compta amb la col·laboració de l’Acadèmia Mèdica Balear i de la Reial Acadèmia de Medicina amb el Departament d’Història de la Universitat de les Illes Balears. La mostra consta de 18 panells explicatius distribuïts en 6 cossos de 3 panells cadascun.
L’objectiu principal de l’exposició és explicar què és la pesta bubònica a partir de tres aspectes: l’històric, la localització a Mallorca i l’estat actual. Què és i com es va transmetre, com va entrar i com es va respondre a aquesta i finalment com pot traslladar-se actualment i la importància de la prevenció davant futures epidèmies. Així, el professor d’història contemporània de la UIB, Pere Salas, va fer un recorregut explicatiu per l’exposició per a tots els assistents a aquesta inauguració.
fotos: CM7
Deixa un comentari