Avui de matí ha tingut lloc a l’IES Puig de sa Font una activitat d’educació ambiental per als alumnes de 3r d’ESO programada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Son Servera. Aquesta activitat forma part de les campanyes de sensibilització ambiental de la Regidoria de Medi Ambient per tal de fomentar la co-responsabilitat ciutadana en la preservació i millora del nostre entorn. En aquest sentit, les accions de sensibilització ambiental volen promoure nous hàbits i valors ambientals entre la ciutadania, en aquest cas, entre els més joves, per tal d’aconseguir una major qualitat ambiental al nostre municipi i així fer-lo més sostenible.
L’activitat s’ha desenvolupat a la carretera des Comellar Fondo, on els alumnes han netejat les voreres i els torrents dels voltants i n’han retirat tot tipus de voluminosos, papers, vidres i plàstics. En total hi han participat 60 alumnes i al llarg de tot el matí han recollit aproximadament unes 60 bosses de residus amb una capacitat de 100 litres que han anat separant allà mateix en les fraccions que pertoca.
El regidor de Medi Ambient, Miquel Espases, ha expressat la seva satisfacció i ha agraït la constant col·laboració dels professors de l’IES: “S’han realitzat accions educatives i de sensibilització ambiental lligades al medi urbà i natural del nostre municipi. El plantejament general del programa ha estat proporcionar, per mitjà d’activitats didàctiques o de sensibilització, consciència i informació ambiental a tot el nostre jovent. De fet, els grans reptes ambientals als quals s’enfronta la nostra societat necessiten la implicació de tots, tant ciutadania, com entitats, empreses i administracions… Cal un canvi d’actituds i de valors que només podrà esdevenir en el si d’una societat formada i conscienciada.”
Finalment, tots els alumnes han gaudit d’un bon berenar a mitjan de matí per reposar forces i han col·locat uns cartells confeccionats per ells mateixos on informen les persones usuàries de la neteja que hi han dut a terme.
Des de l’Ajuntament de Son Servera considerem essencial l’educació ambiental com una eina imprescindible per avançar cap a la sostenibilitat del municipi.
Deixa un comentari