El Consorci de Turisme està fent feina amb la creació d’unes línies d’ajuda econòmiques directes estrictament dirigides al sector turístic
El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar en la seva darrera sessió ordinària va voler, per una part i de manera simbòlica, mostrar el seu suport a la nova iniciativa del sector turístic de les Illes i aprovar una proposta formal on el Consorci recolza les propostes i reivindicacions de SOS Turisme, entre les quals destaquen un pla de rescat, una bona estratègia de vacunació o línies clares d’actuació.
Des d’ambdós ajuntaments que formen el consorci s’entén que, tot i ser una administració pública, en aquests moments toca estar al costat d’un dels sectors més afectats per la pandèmia i que inclou cadenes hoteleres, restaurants, bars, tendes, locals o autònoms que depèn directament de rebre visitants.
Amb aquesta proposta s’ha volgut doncs, mostrar públicament el seu suport i la necessitat que aquestes reivindicacions siguin escoltades. I és en aquest sentit que s’ha parlat també en la mateixa sessió de la creació de línies d’ajuda econòmiques directes estrictament dirigides al sector turístic.
Unes ajudes que sortirien directament del finançament del Consorci que, ja que enguany no podrà invertir en la realització d’activitats o actes de promoció turística així com l’East Mallorca Boys Cup que es disputa tradicionalment per Pasqua, entre altres, disposarà de romanent per poder dur a terme aquesta proposta.
“Aquestes ajudes aniran destinades tant a petites com a grans empreses, però que estiguin relacionades de forma directa amb el sector turístic”; explica Colau Bordal, regidor de Turisme de Sant Llorenç. “Entenem que enguany els ajuntaments haurem de destinar part dels remenents de tresoreria a ajudes directes sostingudes en el temps que ajudin a garantir la supervivència dels petits empresaris davant una segona temporada que es presenta inestable o gairebé inexistent i instar a l’Estat perquè es facin canvis normatius que possibilitin la bonificació o ajornament d’algunes taxes i imposts per aquest exercici dels sectors més afectats i no perjudicar més, la ja delicada liquiditat dels que depenen del turisme.”; conclou Marga Vives, presidenta del Consorci.
Finalment i seguint amb la línia de donar respostes al sector, s’ha presentat una moció per tal d’instar al Govern Balear a incloure les persones treballadores tant per compte propi com aliena del sector turístic a les Illes a ser considerats com a sectors essencials que han de ser objecte de vacunació prioritària per la Covid-19 atès que fan feina a primera línia i pel que, suposaria també una manera de garantir alhora la seguretat de treballadors i visitants i assegurar la temporada després de la pèrdua de la de l’any passat.
La necessitat de garantir una temporada turística amb condicions és prioritari aquest any, tot i això, des del Consorci se segueix fent feina en la guia RESCO, resistència, recuperació i reorientació. Una pla en el que es treballa des de fa gairebé un any i que s’espera poder presentar d’aquí a poc temps. Una manera de reinventar i diversificar l’oferta dels municipis més enllà del sol i platja en altres aspectes com l’avantguarda tecnològica, l’esport o la cultura i que seguiran sumant nous valors a la destinació per tal de reorientar Cala Millor en un destí més sostenible i menys depenent del turisme de masses.
Deixa un comentari