• Actualitat
    • Son Servera
    • Sant Llorenç des Cardassar
    • Cultura
    • Esports
    • Obituaris
  • Opinió
  • Entrevistam a…
  • Cultura
    • La Unió
    • Festes
  • Hemeroteca
  • Suscriu-te
  • Contacte

CalaMillor7

Noticies i agenda de Cala Millor, Son Servera i Sant Llorenç

Els Serveis Educatius Municipals i l’ajuntament serverí editen un quadern educatiu per donar a conèixer l’origen de Sant Ignasi als nostres infants

29 gener, 2019


Aquest dossier, elaborat pel Serveis Educatius Municipals se suma a la publicació ja feta de la festa de Sant Antoni i se’n preveuen noves sobre festes i llocs d’interès del municipi

Els Serveis Educatius Municipals, en col·laboració amb el Servei Lingüístic Municipal, han editat uns dossiers adreçats a les escoles per explicar de manera ludicoeducativa a l’alumnat de primària una de les festes més significatives i més sentides de Son Servera: la festivitat de Sant Ignasi, en què se celebra l’alçament del cordó sanitari establert el 1820 amb motiu de l’epidèmia de la pesta que assolà el poble.

Dia 1 de febrer és una data lligada al final de la pesta del 1820 que gairebé va assolar Son Servera, ja que hi varen morir més 800 veïnats. Per evitar el contagi de la malaltia, es va tancar el poble amb un cordó sanitari, que a la fi es va poder retirar dia 1 de febrer de 1821. L’Ajuntament d’aquell any va fer la promesa que cada any, en endavant, se celebraria el dia del sant: sant Ignasi. Per això es diu que és una festa promesa.

Enguany, entre l’oferta ludicoeducativa que els Serveis Educatius Municipals ofereixen a les escoles, s’entregaran uns nous dossiers que expliquen de manera clara i en clau infantil el motiu de la festa i de la celebració. Aquests dossiers s’han editat en col·laboració amb el Servei Lingüístic Municipal, que n’ha revisat la correcció i l’estil, a més de cobrir-ne les despeses d’edició.

L’objectiu d’aquest nou dossier, que s’afegeix al que ja es va presentar per a la festa de Sant Antoni, és donar a conèixer la celebració de Sant Ignasi, relacionar aquesta celebració amb el final de la pesta del 1820 i potenciar l’interès i la participació en la cultura local. I s’ha distribuït entre els cursos de 1r, 2n, 4t i 6è curs de primària de les escoles públiques del municipi.

 

Comparteix això:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Arxivat com a: Actualitat, Ajuntament de Son Servera Etiquetat com a: actualitat, Ajuntament de Son Servera

Deixa un comentari Cancel reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Agenda

La Institució Francesc de Borja Moll demana que les ‘Rondalles mallorquines’ de Mossèn Alcover es declarin patrimoni cultural immaterial de Mallorca

Vine a fer teatre amb Produccions de Ferro!

Jutipiris comença aquest diumenge la seva gira per Mallorca

Opinions

Dins un Covó ple a vessar de desbarats (XXXI)

Dins un covó ple a vessar de desbarats (XXIX)

Dins un covó ple a vessar de desbarats (XXIII)

Copyright Cala Millor 7 © 2023 · Son Servera · Illes Balears

Utilitzem galetes per a oferir-te la millor experiència en la nostra web.

Podeu esbrinar més sobre quines galetes estem utilitzant o desactivar-les en parèmetres.

 

Loading Comments...
 

    Resum de la privadesa
    CalaMillor7

    Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

    Galetes estrictament necessàries

    Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

    Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance