El divendres 13 de desembre de 2019 tindrà lloc, a les 19.00 h, a L’ESPAI 36 de l’Ajuntament de Sant Llorenç (c. Major, 36) la primera conferència englobada dins les activitats que s’han de dur a terme durant l’any 2020 per treure a la llum les luctuoses circumstàncies que es varen produir en els municipis d’Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera amb motiu de l’epidèmia de la pesta de 1820, que va ocasionar devers 2.500 defuncions en el conjunt d’aquests municipis. La conferència serà a càrrec de la catedràtica emèrita d’Història Contemporània de la UIB Isabel Moll.
Al llarg del proper any es pensa dur a terme un conjunt de conferències i altres activitats per tot Mallorca, impulsades per la Conselleria de Salut i Consum, la Universitat de les Illes Balears, les facultats de Medicina i d’Infermeria i Fisioteràpia, la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears, l’Acadèmia Mèdica Balear, el Patronat Científic del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, el Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears, els ajuntaments d’Artà, Capdepera, Sant Llorenç, Son Servera i Manacor, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica i els grups d’Investigació de Salut Pública i d’Història de la Salut del IUNICS de la UIB.
L’objectiu és explicar què signifiquen les epidèmies i recordar la necessitat que les autoritats i el conjunt de la població mantinguin les habituals mesures higièniques i de promoció de la salut per tal d’assegurar que no es tornaran a produir circumstàncies com les de 200 anys enrere, ara que tornen a sorgir malalties oblidades. A les planes web de totes les institucions esmentades hi haurà durant els pròxims mesos informació actualitzada de totes les activitats que es duran a terme l’any 2020.
Grup d’Investigació d’Història de la Salut de les Illes Balears
Deixa un comentari