
El títol «Salut! I que no falti» servirà de paraigua per a tres conferències que tractaran la salut i la malaltia des de les perspectives hospitalària, històrica i de les creences populars
En els mesos posteriors al pic de la pandèmia de la covid-19, i enllaçant amb les festes de Sant Bartomeu, l’Ajuntament de Montuïri organitza aquest estiu el cicle de conferències «Salut! I que no falti: la salut i la malaltia des de diferents perspectives». Segons el regidor de Cultura Gabriel Mayol «volem reflexionar sobre el que hem viscut però amb una mirada llarga per entendre el que ha passat i conèixer com s’han percebut situacions semblants en altres moments de la història».
La primera conferència tendrà lloc divendres 31 de juliol a càrrec de la gerent de l’Hospital de Manacor Catalina Vadell Nadal. Aquesta conferència amb el títol «Hospital de Manacor: 4 mesos convivint amb el Coronavirus» girarà entorn d com s’ha viscut aquesta pandèmia mundial a l’hospital públic de referència de Montuïri. Un hospital on han estat ingressats alguns habitants del poble a causa de la covid-19.
“Les conferències tendran lloc els divendres: 31 de juliol, 7 d’agost i 21 d’agost a les 20:30h davant Ca s’Escolà (plaça Major) amb precaucions sanitàries vigents i amb aforament limitat un cop s’arribi la capacitat permesa”
Divendres 7 d’agost serà el moment de la segona conferència sobre «200 anys d’epidèmies a Mallorca» de la mà del professor d’Història Contemporània de la Universitat de les Illes Balears Pere Salas Vives. En aquesta intervenció es repassaran les principals malalties epidèmiques que han assolat la nostra illa els darrers dos segles com la Pesta de Llevant de 1820, les onades de còlera del segle XIX o la Grip de 1918.
Tancarà el cicle l’investigador sobre la cultura popular Rafel Perelló Bosch amb la conferència «Creences populars, supersticions i màgia entorn la salut i la malaltia» divendres 21 d’agost. Perelló, conegut divulgador a les xarxes socials, dissertarà com els mallorquins i les mallorquines de la ruralia preturística afrontaven el fet de la malaltia i la pèrdua de la salut mitjançant una sèrie de pràctiques i rituals inserits dins una visió del món diferent de l’actual.
Deixa un comentari