L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) organitzen al juliol un cicle de literatura i vi. Es tracta de tres converses virtuals entre un autor i un celler que es podran seguir en directe per Zoom i Youtube. Seran els dijous 2, 9 i 16 de juliol a les set de la tarda.
El cicle s’inaugura dijous 2 de juliol amb una conversa a l’entorn del teatre i del vi de la mà de Jaume Miró i els cellers Espelt i Mas Patiràs.
Jaume Miró (Mallorca, 1977) és dramaturg i guionista de mitjans audiovisuals. És autor de L’Atlàntida (2006), Diari d’una miliciana (2009) i Teatre democràtic (2019), entre d’altres.
En la trobada hi participen Anna Espelt, d’Espelt i Carles Xuriguera, de Mas Patiràs. Es tracta de dos cellers de l’Empordà i dos models de producció diferents amb la voluntat de reividicar uns dels territoris històrics del vi; tots dos molt vinculats a la Denominació d’Origen i per tant amb ganes de continuar explicant-la amb molt d’entusiasme.
S’hi presentaran els vins Cala Rostella i Pardells d’Espelt i Caralluna del Montgrí i Goja de les Gavarres del Mas Patiràs.
Presenta el cicle i condueix l’acte Sebastià Portell, secretari de l’Associació i coordinador de la secció de teatre.
La segona trobada serà dijous 9 de juliol amb una conversa entre Carla Gracia i el celler Llopart.
Carla Gracia (Barcelona, 1980) és escriptora i professora d’escriptura. Ha publicat, entre d’altres, les novel·les Set dies de Gràcia (2014) i L’abisme (2019).
En aquest cas, l’autora conversa amb Xon Llopart i Tina Domingo de Llopart, un celler històric amb una tradició i una potència per renovar sobretot el món dels escumosos, del cava al corpinat i també fent vi. Actualment, amb un celler renovat a Subirats.
S’hi presentaran els vins Leopardi, Microcosmos i Clos dels Fòssils.
Condueix l’acte Montse Serra, periodista cultural i vinícola. Impulsa les activitats i publicacions de Vibop
El tercer dijous del mes, 16 de juliol, serà una conversa sobre literatura i producció respectuosa del vi amb Manuel Baixauli i el celler Cal Tiques.
Manuel Baixauli (Sueca, 1963) és escriptor i pintor. És autor, entre d’altres, de L’home manuscrit (2007), La cinquena planta (2014) i Ignot (2020).
El cicle tanca amb la presència de Cal Tiques, un celler familiar del Penedès especialitzat en vins ecològics i biodinàmics. El lidera i participa en l’acte Joan Rubió, amb l’objectiu de tirar endavant una producció respectuosa amb el medi ambient, tant des de la vinya com també del vi, des de Cal Rubió, una barriada de Santa Margarida i Els Monjos.
S’hi presentaran els vins Deix, Obstinat i Nituix. Condueix l’acte Montse Serra.
El dia de l’activitat, es posaran a disposició els enllaços per seguir l’esdeveniment al web de l’AELC i de VINSEUM. De totes maneres, les persones que ho vulguin poden inscriure-s’hi prèviament per tal de rebre un recordatori i els enllaços de les trobades per correu electrònic. Per fer-ho, han d’enviar un missatge a aelc@escriptors.cat
Deixa un comentari