Presentació i col·loqui amb ALBERT SERRA, conduït per JOSEP C. ROMAGUERA
Agost, 1715. En tornar d’una cacera, Louis XIV sent un dolor viu a la cama. Quinze dies més tard, el Rei continua amb les seves obligacions, però li costa dormir i el consumeix la febre. Desganat i afeblit, la seva salut es debilita progressivament. És el principi de la lenta i dolorosa agonia del rei més important de França, envoltat de metges i fidels servidors.
Entrada: 2 €
Organitza: Dones de Llevant, 39 escalons i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Amb el suport de Teatre de Manacor.
ALBERT SERRA És llicenciat en Filologia Hispànica i en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. La seva primera pel·lícula, “Honor de cavalleria”, una adaptació lliure del Quixot, s’estrena a la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes 2006 i és seleccionada per Cahiers du Cinéma com una de les deu millors pel·lícules de l’any 2007. Rep nombrosos premis, entre ells el de Millor Pel·lícula als festivals de Torí i Belfort. El seu segon llargmetratge, “El cant dels ocells”, inspirat en la història dels Reis Mags, es presenta igualment a la Quinzaine des Réalisateurs de Cannes 2008 i obté el reconeixement unànime de la crítica internacional. El 2010 dirigeix “Els noms de Crist”, pel·lícula concebuda per a la exposició Esteu a punt per a la televisió?, organitzada pel Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). L’any següent dirigeix “El Senyor ha fet en mi meravelles”, pel·lícula pensada per a la exposició Totes les cartes. Correspondències fílmiques, organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Ambdues pel·lícules són presentades a la 64a edició del Festival del Film de Locarno 2011. El 2012 participa a la Documenta (13) de Kassel amb la pel·lícula de cent una hores
de duració titulada “Els tres porquets”. El 2013 realitza “Història de la meva mort”, pel·lícula centrada en la transició del Racionalisme al Romanticisme a través de les figures de Casanova i Dràcula, premiada amb el prestigiós Lleopard d’Or al Festival del Film de Locarno i el Puma de Plata en el FICUNAM de Mèxic. El 2015 és l’artista seleccionat per a representar Catalunya al Pavelló Català a la Biennale di Venezia d’Art amb la pel·lícula Singularity, de dotze hores de durada. S’han realitzat nombroses retrospectives de tota la seva obra, entre les que destaquen la del Centre Pompidou de París, la Tate Modern de Londres o l’Arsenal de Berlín. “La mort de Louis XIV”, el seu últim llargmetratge amb Jean-Pierre Léaud com a protagonista, ha estat presentat en la Secció Oficial del Festival de Cannes 2016 i ha obtingut el prestigiós premi Jean Vigo, així com el Premi a la Millor Pel·lícula en el Festival de Jerusalem.
JOSEP C. ROMAGUERA Llicenciat en Filologia Hispànica, es va endinsar dins el món del cinema com a espectador al Centre de Cultura Sa Nostra de la mà de Josep Antoni Pérez de Mendiola, on va poder aprendre a mirar el món amb els ulls de Dreyer, Kurosawa o Hitchcock. Després de devorar l’obra crítica de Bordwell, Bazin, Marías o Guarner, va decidir que ell també podria dedicar-se a escriure de cinema. De llavors ençà ha publicat a Temps Moderns, Diari de Balears, Última Hora o FronteraD. També ha participat en programes de ràdio com pugui ser El crepuscle dels estels d’IB3 Ràdio o a tv a Taula de cinema, d’IB3 Televisió.
Deixa un comentari