Tramuntana XXI i la Societat Balear d’Educació Ambiental impulsen aquesta iniciativa per conscienciar nins i joves sobre els valors de la Serra
Centres educatius de diferents municipis de Mallorca s’han apuntat a la segona edició del projecte d’educació ambiental “La Serra de Tramuntana: un món per descobrir”, per realitzar activitats durant el primer trimestre d’aquest curs escolar.
Un total de 20 centres públics i privats de Palma, Manacor, Alcúdia, Llucmajor, Sóller i Fornalutx varen respondre positivament a la convocatòria que l’associació Tramuntana XXI va llençar a finals del curs passat, perquè els centres sol·licitessin l’acompanyament de l’entitat per posar en marxa diferents activitats de sensibilització al voltant dels valors ambientals, culturals i patrimonials de la Serra de Tramuntana. Tot vertebrat a partir de materials didàctics, que inclouen làmines en gran format amb mapes topogràfics i mapes il·lustrats amb elements que fan referència a la flora, la fauna, el patrimoni i personatges il·lustres de la serra de Tramuntana. A més, s’hi han afegit dues làmines il·lustrades amb informació específica sobre flora i elements singulars. El material ha estat dissenyat per Tramuntana XXI, amb la col·laboració de la Societat Balear d’Educació Ambiental – SBEA.
Per aquesta segona edició, i gràcies al suport del Departament d’Educació ambiental de la Conselleria de Medi ambient, es comptarà amb el suport d’una educadora ambiental que facilitarà més de 60 tallers a classes des de primària a segon de batxillerat. Les activitats del projecte s’adapten a la graella curricular segons les necessitats del centre, ja que el material és útil per aplicar-se a classes de matemàtiques, ciències naturals, ciències socials i llengua catalana.
L’objectiu del projecte és que els nins/es coneguin la gran riquesa natural, cultural, històrica, etc. de la Serra de Tramuntana, promovent un sentiment personal i comunitari d’estimació i de responsabilitat respecte a la Serra i els seus habitants. “Des de Tramuntana XXI volem contribuir a la sensibilització de la ciutadania sobre el valor de la Serra de Tramuntana amb una mirada integral”, diu Joe Holles, president de l’entitat, “és a dir, tenint en compte la seva aportació ambiental, però també patrimonial i social”. Per a l’associació aquest exercici de sensibilització ha de començar des d’edats primerenques i per això ha estat clau fer aliances amb institucions educatives.
“La Serra és la casa de molta gent, tant dels que hi resideixen com dels que hi vénen a treballar, a descansar o gaudir-ne”, afegeix Holles, “pensam que qui coneix bé la Serra, l’estima i la valora, i per tant es converteix en un potencial agent de conservació i protecció de la Tramuntana”.
L’any passat ja vàren participar en el projecte més d’una vintena de centres, alguns dels quals han volgut repetir l’experiència aquest curs.
Deixa un comentari